torstai 5. helmikuuta 2015

Salkkuni

Kuten alla olevasta grafiikasta saattaa päätellä salkkuni on Nordnetissä johon olen ollut tyytyväinen vaikka kustannukset Saksan ja USA:n markkinoille sijoitettaessa ovatkin korkeat. Vuonna 2012 sijoitinkin vain suomalaisiin hyvin tuntemiini yrityksiin  ja salkkuni tuotti noin puolessa vuodessa yli 20%. Vuonna 2013 aloin tutkiskella muitakin markkinoita ja kävin hieman aktiivisemmin kauppaa, tuloksena oli taas hieman yli 20% tuotto. Vuosi 2014 oli huono salkkuni kehityksen kannalta johtuen öljysektorin suuresta ylipainosta ja muutamasta huonosta osakevalinnasta. Salkkuni jäi jopa hieman miinukselle häviten reippaasti kaikille seuraamilleni indekseille.


Tällä hetkellä salkkuni koostumus on tämä, käteisen osuus nousi muutaman myynnin jälkeen yli 30 prosenttiin mutta tippui eilen nykyiselle 27% tasolle ostettuani Gileadia takaisin salkkuuni. "Muut" osio sisältää johdannaisia sekä pienet siivut Fred Olsen Energyä, Seadrillia ja Viking Linea.

Seuraavaksi lyhyet esittelyt salkkuni suurimmista omistuksista.

Awilco Drilling - Skottlantilainen Oslon pörssiin listattu öljynporausyhtiö. Yhtiöllä on ainoastaan kaksi lauttaa jotka se sai perustamisensa jälkeen ostettua halpaan hintaan. Yhtiö kunnosti nämä vanhahkot lautat perusteellisesti ja on saanut niistä tasaisen vahvaa kassavirtaa jonka yhtiö on melkein kokonaan jakanut osakkeenomistajilleen kvartaaleittain. Yhtiö onkin suomalaisten piensijoittajien keskuudessa tunnettu lähinnä korkeasta osinkotuotostaan joka viime vuoden osingoilla noussee noin 40 prosenttiin. Tämä taso ei kuitenkaan ole kestävällä pohjalla sillä päivähinnat ovat paineessa öljyn hinnan laskettua, toisen lautan sopimustilanne on tämän vuoden marraskuusta eteenpäin täysin auki ja molemmat lautat ovat vuodenvaihteessa muutaman kuukauden telakalla huoltotoimenpiteitä varten. Osake on erittäin riskinen mutta kuuluu suosikkiosakkeisiini ja tulen lähipäivinä kirjoittamaan kattavamman katsauksen yhtiöstä.
Awilco Drilling 4-traders.com

Xinyuan Real Estate - Kiinalainen NYSE:ssä listattu kiinteistöyhtiö joka rakennuttaa asuntoja Kiinan isohkoihin kaupunkeihin ja yhden projektin verran myös New Yorkiin. Osake on erittäin halpa mutta riskit ovat erittäin suuret ja markkinat ovatkin menettäneet luottamuksensa yhtiöön ja osakekurssi on laskenut merkittävästi viimeisen puolentoista vuoden aikana. Ostin osaketta loppukesästä ja tämä oli yksi pääsyistä salkkuni huonoon kehitykseen viime vuonna. Yhtiö julkaisee tilinpäätöksensä helmikuun lopussa jonka yhteydessä kirjoitan päivitetyn näkemyksen ja teen mahdollisesti päätöksen osakkeistani luopumisesta,
XIN Yahoo Finance                                                       

Prosafe - On Oslon pörsissä listattu  Kyproslainen öljy-yhtiöille majoitusaluksia vuokraava yhtiö joka myös kärsii öljyn hinnan laskusta ja vähentyneistä investoinneista. Yhtiö onkin leikannut ennen kovin avokätistä osinkoaan reippaasti. Yhtiö on kuitenkin monilla mitareilla halpa ja uskon yhtiön tulevaisuuteen. Prosafe ostokseni ovat tähän mennessä onnistuneet ajoituksellisesti melko hyvin ja positio on hieman plussalla osakekurssin yleisestä alavireestä huolimatta.
Prosafe 4-traders.com

Gilead Sciences - Maailman suurimpiin kuuluva amerikkalainen bioteknologiayhtiö jonka tärkeimpiin tuotteisiin kuuluvat HIV-lääkkeet ja C-hepatiittilääkkeet Harvoni ja Sovaldi. Osakekurssi on eteenkin Sovaldin menestyksen myötä raketoinut viime vuosina mutta viime aikoina nousu on pysähtynyt sijoittajien huolestuttua lisääntyneestä kilpailusta ja sen aiheuttamista hintapaineista. Yhtiö on kuitenkin hyvin kannattava ja hurjasti kasvanut yhtiö jatkanee kasvuaan, tosin maltillisemmalla vauhdilla.
Gilead Sciences 4-traders

Restamax - On suomalainen ravintola-alan yhtiö joka operoi noin 80 ravintolaa Suomessa. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti eteenkin yritysostoin ja jatkanee tämän strategian toteuttamista. Yhtiön kannattavuuskin on paranemaan päin eikä osake ole viime kuukausien hinnanlaskun jälkeen kovin kallis. Ostin yhtiön osakkeita tammikuun alussa ja kuun lopussa osake nousi reippaasti Inderesin ostettua osaketta eksperttisalkkuunsa.
Inderes Restamaxista
Restamax 4-traders       

Tulen tulevaisuudessa kirjoittamaan lisää näistä omistamistani yhtiöistä sekä muutoksista salkussani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti